Friday, October 19, 2018

Interpretarea viselor


Din vremuri stravechi cultura umana a fost influentata de vise si de coincidentele ce le-au observat adesea intre obiectul viselor si evenimentele ulterioare reale.
Visele fara valoare sunt acelea din primele ceasuri ale somnului, mai ales cand digestia este in curs ( aviz amatorilor care se culca cu burta plina), somnul este agitat iar visele ce insotesc acest somn sunt in general tulburi. De asemenea nu trebuie luate in considerare visele de dupa o lectura, un film de groaza sau un necaz, precum si visele provenind dintr-o stare maladiva sau privitoare la o boala anume de care suferiti, ori cele provenite din cauze externe somnului : zgomote, tipete, TV-ul lasat deschis, etc.

Adevaratul vis , cu eventuale semnificatii, este acela din mijlocul somnului, intre 3-7 dimineata, cand digestia este sfarsita si spiritul nu mai este sub influenta altor factori externi, cand pozitia de repaus normala nu cauzeaza nici o tulburare a organelor interne. Înainte de a te duce la culcare, încearca sa-ti limpezesti mintea si sa te relaxezi.

Seminificatia viselor este in general contrara intelesului normal al visului, insa exista destule exceptii pentru a putea cuantifica o formula de interpretare. Iata cateva din liniile generale de interpretare a viselor :

– monstruozitatile, diformitatile sunt in general nefaste
- dreapta este considerata buna, stanga nu
- cifrele fara sot – bune, cifrele cu sot – rele
- animalele salbatice sunt in general nefaste, cele domestice bune, exceptand pisica
- boli si dureri